29.5.08

Svamp


Fundet under nedklipning af diverse småtræer og udhængende grene: en kæmpesvamp på en gammel elmestub.

Lunden år 5


For 5 år siden plantede vi et stykke bar mark. Nu er de fleste træer ved at få rigtig godt fodfæste, og skovfornemmelsen sniger sig ind på en.

Brændende forårsfarver




Så er der kommet gang i vores azalier under grantræerne, så her står de spæde granskud tæt op mod de orange blomster. Pragtfuldt syn - og duften er ubeskrivelig.

24.5.08

Tøsen vokser


Her er Tøsen kommet på græs - og tusindfrydsblomster er bare godt.

4 killinger


Kristi Himmelfartsdag kunne vi pludselig vi høre Amanda GØ.
Det var sådan set meget godt, men det var ikke lige, at det skete oppe på halmloftet, hvor vi vidste katten havde gemt sine killinger. Vi vidste dog ikke hvor mange den havde eller hvor. Men det fandt Amanda altså ud af. Vi måtte lige skille morkat og hund fra hverandre.

Senere flyttede killingerne ud i hønsehuset til de andre dyr - og der er tale om fire styk fismikler. Sådan en gang lun mælkerest fra lammet - det er bare godt. Her er to af dem på vej ud i verden uden for hønsehuset.

Børneidræt på besøg





Christina er hjælpeinstruktør på det "lille hold" til børneidræt i Skrave UIF. I år ville de gerne være her på matrikelnummeret en af gangene. Så forleden havde vi ca. 20 børn i alderen 1-5 år og ca. 8 tilhørnde voksne på besøg.

Her er ca. halvdelen af dem gemt under faldskærmen i en af legene, som var planlagt.

En anden den af planen var at se lammet få sutteflaske, klappe killingerne og se på hønsene. Tøsen - dvs. flaskelammet opførte sig særdeles eksemplarisk, lod sig klappe osv. men ville dog kun have en flaske mælk. De fire killinger lod sig villigt holde af ivrige barnehænder, og alle de 4-benede havde en oplevelsesrig dag. De små tobenede - jo, selv om man er barn på landet er det altid en oplevelse med dyrebørn.

16.5.08

Borddækningen

Til konfirmationen havde vi brugt energi på at lave et bord, hvor farver og elementer fra inviation og konfirmandens påklædning skabte sammenhæng, og machtede den kombination af uhøjtidelighed og festlighed, som konfirmanden havde defineret som god fest for hende. Her er resultatet:



Skulle nogen få lyst til et festbord med denne type kreativitet, så mail endelig. Vi ved (nu), hvor man kan købe alle elementerne.

Da bordet var færdigdækket og pyntet var det klart, hvorfor vi BARE skulle have hvide duge på, og hvorfor det var ligt vigtigt, at servicet var hvidt.

Blomster til bordet


Til konfirmationen blev blomsterdekorationerne lavet allerede fra om fredagen. Faktisk holdt de 14 dage bagefter. Roser eller gerbera var hovedbestanden, suppleret med brudeslør og små crysantenumer fra blomsterhandleren, grønt og blomstrende hæg fra haven og lidt perlehyacinter fra haven og satinroser til at sammenhæng.

Beholderne? - jo de skulle jo matche de små kuvertposer, men er af plastic, så de kan holde vand. Vi satte selv hanke i, som matchtede kuvertposerne.

Bagefter ser det meget nemt og enkelt ud - men så vidt vi husker, så tog det nu noget tid at finde og på finde ud af om billedet "på det indre øje" så ens ud hos os.

14.5.08

Feststedet


- Det skal være rigtig fest, ikke garagen, var Christinas ønske til rammerne for konfirmationsfesten - og vi skal have tarteletter. Valget faldt - efter meget kort research på hestestaldsloftet på Elmegården i Sommersted.

Her driver Lisbeth og Ryon et kombineret gårdbutik-mejeri-bed&breakfast-forsamlingshus-gård-sted med omfattende produktion af ost, kød og øl lavet på egne produkter. Ja, og is ikke at forglemme. Du kan læse mere om deres sted, som bestemt er en oplevelse værd her på deres hjememside.

Vi oplevede at få leveret en fest, hvor tingene bare klappede. Det er tydeligt, at de har prøvet det mange gange, og vi fik noget rigtig rigtig godt mad.

9.5.08

Maj buket

I anledningen af Ruths fødseldag blev der den 8. maj (I behøver ikke lægge kommenater om, at det er forkert dato - det var den dag jeg havde tid!!) blev der placeret endnu en buket på gravstedet på Skanderup Kirkegård.

Desværre var batteriniveauet på mobiltelefonen så lavt, at jeg ikke kunne tage et billede. Beklager, I bliver nødt til at tro på mig.